Nieuws

Behoud van privacy of technologische innovatie?

Wat kies jij? 

iRobot, fabrikant van zelfrijdende stofzuigers, zou de gegevens die het toestel opslaat tijdens zijn ritjes door uw huis, willen verkopen aan technologiegiganten als Amazon of Google.

Is dit ethisch verantwoord? 
Weegt voor jou technologische innovatie zwaarder door dan het behoud van privacy? 

Vind jij dat ethiek een essentiële rol moet spelen bij technologische beslissingen? Of net niet? 
Denk je graag na over ethische dilemma's? 

Kom dan op 18 september zeker naar het debat 'Ingenieurs & Ethiek'. 

Bart Van Coppenolle panellid debat 'Ingenieurs & Ethiek'

Bart Van Coppenolle - ingenieur, filosoof, ondernemer - is één van de panelleden van het debat "Ingenieurs en Ethiek". 
Het debat vindt plaatsop 18 september. 
Tijdens het debat over ingenieurs en ethiek licht Egbert Lox, Senior Vice President Government Affairs bij Umicore, eerst toe wat we als ingenieurs kunnen leren van het Dieselgate-schandaal en hoe we met dergelijke situaties kunnen omgaan.

Nog niet ingeschreven voor het debat? Surf dan snel naar ie-net.be/ethiekdebat

Krijg jij een bonus?

Werkgevers grijpen massaal naar bonus om personeel te motiveren. 
Vorig jaar is in totaal een recordbedrag van 585 miljoen euro aan groepsbonussen uitgekeerd. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.

> Meer info

ie-net zkt. projectcoördinator opleidingen met passie voor communicatie

ie-net ingenieursvereniging vzw zoekt voor haar zetel in Antwerpen een projectcoördinator opleidingen met passie voor communicatie

Meewerken aan Ingenieurs zonder Grenzen, iets voor jou?

De IzG thema-avond “energieproblematiek in ontwikkelingslanden” vindt plaats in het najaar en wordt o.a. in samenwerking met het hoger onderwijs georganiseerd. IzG is hiervoor dringend op zoek naar medewerkers op vlak van netwerken, sponsoring, publiciteit, informatieoverdracht, interactieve coaching, …Interesse? Neem vandaag nog contact op met ing. Philip De Rache, voorzitter werkgroep energie via info [at] izg.be. Samen met hem kun je een concrete vorm van samenwerking afstemmen.

Kekulé-cyclus XVII: Realizing the unimaginable

In de Kekulé-cyclus XVII worden de domeinen in wetenschap en technologie verkend waar in de toekomst belangrijke doorbraken verwacht worden. Nobelprijswinnaar professor Ben Feringa opent de cyclus met een voordracht over de ontwikkeling van moleculen met ongeziene mechanische eigenschappen.  Met deze actuele thema’s wil de Kekulé-cyclus de bijdrage van wetenschap en techniek aan de ontwikkeling van onze toekomst in beeld brengen. 

> Meer info en inschrijven

'Chemie- en farmasector heeft behoefte aan meer jong STEM-talent'

'De chemie- en farmasector heeft behoefte aan meer jong STEM-talent'. Die uitspraak deed Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van Essenscia Vlaanderen vorige week in een opiniestuk in het magazine Trends. Volgens Beckx moeten het onderwijs en het bedrijfsleven nog vaker de handen in elkaar slaan om opleidingen zo goed mogelijk te laten aansluiten op de noden van de arbeidsmarkt.

Lees hier het opiniestuk

Vul de nieuwe salarisenquête in en win een ontbijt voor 2!

Verdient u te veel of te weinig? En hoe positioneert u zich tegenover andere ingenieurs wat betreft extralegale voordelen, jobtevredenheid, opleidingsbehoeften,…?

Duurzaam festival? Het kan!

Het dancefestival Paradise City in Perk draait bijna volledig op zonnepanelen of generatoren met biobrandstof (De Morgen). 
En ook Tomorrowland trekt de kaart van duurzaamheid. Geen zonnepanelen; maar wel duurzaam waterverbruik. In ILYA lees je alles over dit WaterVille-project. 

Dag van de diepfundeerders: vrijdag 8 september

De belangen van de funderings- en beschoeiingssector behartigen en hierover informeren dat is het doel van ABEF, de Belgische Vereniging Aannemers Funderingswerken, onderdeel van de cluster complementaire bedrijven binnen de nationale confederatie bouw. Tijdens de beurs MATEXPO organiseert ABEF op vrijdag 8 september zijn eerste Diepfunderingsdag. Dit om actuele en relevante thema’s te bespreken, nadien is er een netwerkreceptie. 

> Meer info

Pagina's

© IE-NET 2016