MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Bezoek MPET-PSA De grootste containerterminal van Europa
Deze activiteit is volzet. U kan enkel nog inschrijven voor de reservelijst. Wanneer er plaats vrijkomt zullen wij u onmiddellijk verwittigen.

Bezoek MPET-PSA De grootste containerterminal van Europa

De PSA Groep is actief in havenprojecten in Azië, Europa en Amerika, met als belangrijkste vlaggenschepen de PSA Singapore Terminals en PSA Antwerp.  Het Belgische PSA Antwerp, de grootste investering van PSA buiten Singapore, mag zich met trots het tweed vlaggenschip van de PSA Groep noemen.  Op de verschillende terminals in de haven van Antwerpen worden jaarlijks ongeveer 11 miljoen TEU behandeld.  Hiervoor worden meer dan 60 containerkranen en een indrukwekkende vloot van ongeveer 300 straddle carriers ingezet.

Voor dit bezoek zijn we te gast bij MPET (MSC-PSA European Terminal) die met een jaarlijkse behandelingscapaciteit van 9 miljoen TEU, een kadelengte van 3,7km, 38 containerkranen, meer dan 200 straddle carriers en een oppervlakte van 247 ha de grootste containerterminal van Europa is.

Straddle carriers zijn cruciaal in het garanderen van een efficiënte operatie maar zorgen tegelijkertijd voor 90% van de directe CO2 uitstoot van PSA in België.  Het “green straddle carrier program” onderzoekt de verschillende opties om deze machines duurzamer te maken.  De proefprojecten rond het gebruik van waterstof (dual fuel) en batterij elektrische straddle carriers worden toegelicht.

Een rondrit op de terminal om de operaties van nabij te bekijken en een bezoek aan de werkplaats waar het onderhoud van de straddle carriers gebeurd staan ook op het programma.

 

Programma

  • 15:30 uur: Ontvangst
  • 16:00 uur: Algemene bedrijfspresentatie PSA/MPET/ATS
  • 16:15 uur: Presentatie dual fuel straddle carrier + Q&A
  • 17:15 uur: Presentatie electric straddle carrier + Q&A
  • 18:15 uur: Bezoek terminal + werkplaats
  • 19:45 uur: Netwerkmoment met broodjes
  • 21:00 uur: Einde

Extra info

  • Dit exclusieve bezoek is beperkt tot 25 deelnemers. 
  • Inschrijven uiterlijk tot zondag 15 september.
  • De terminal is niet bereikbaar met openbaar vervoer, routebeschrijving wordt vooraf bezorgd.
  • Omwille van veiligheidsredenen moet elke bezoeker voorafgaandelijk aangemeld worden. Geboortedatum en identiteitskaartnummer dient bij inschrijving opgegeven te worden.
  • Voor het bezoek aan de werkplaats is het dragen van veiligheidsschoenen, helm en fluo hesje verplicht. Gezien de beperkte beschikbaarheid vragen wij, in de mate van het mogelijke, dat de deelnemers deze zelf voorzien (bij inschrijving kan u dit invullen). Voor wie hierover niet beschikt doen wij ons best om deze te voorzien.

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
ir. Peter Welvaert
Procurement Support Manager Euromed and Americas
PSA ANTWERP nv
18/09/2024 Van: 15u30 tot 21u00
MSC-PSA European Terminal Sint-Antoniusweg - Haven 1742 9130 Doel

€ 5,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
€ 20,00 p.p. voor niet-leden