MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Bezoek waterproductiecentrum van Farys in Oostende

Bezoek waterproductiecentrum van Farys in Oostende

In 2020 heeft Farys in Oostende een innovatief waterproductiecentrum gebouwd. Brak water uit het kanaal Oostende-Brugge wordt omgezet naar kwalitatief drinkwater. Hiermee wordt geanticipeerd op mogelijke effecten van klimaatwijziging en droogte en wordt er ingespeeld op de gekende krapte aan (ondergrondse) drinkwatervoorraden.

De mengeling van zoet en zout water uit het kanaal wordt in opeenvolgende fases gefilterd tot een uiterst zuivere staat. In ongeveer een uur worden alle ongewenste stoffen via verschillende barrières verwijderd. Daarna wordt het water opnieuw gemineraliseerd zodat het drinkbaar wordt. Wat deze site uniek maakt, is niet alleen de toegepaste zuiveringstechnologie (o.m. omgekeerde osmose), maar vooral dat alle technologieën onder één dak worden samengebracht om brak water van matige kwaliteit te behandelen tot drinkwater dat aan alle normen voldoet. Het hele behandelingsproces staat onder permanente kwaliteitscontrole waarbij ook een innovatieve ‘fingerprinting’ methodiek wordt toegepast. Deze laat toe om uiterst snel afwijkingen te detecteren en in te grijpen.

Het bezoek start met een lezing over de gebruikte technologieën waarna een rondleiding volgt in het productiecentrum. Er is ruime netwerking mogelijk tijdens een lunch met aperitief (in optie).

Programma

  • 09:30 uur: Ontvangst en welkom bij Farys
  • 10:00 uur: Presentatie
  • 11:00 uur: Rondleiding in het waterproductiecentrum
  • 12:00 uur: Einde bezoek Farys

Optionele verplaatsing, voor netwerking en lunch, naar Bistro Bottarga, Albert 1 - promenade 64, Oostende

  • 12:30 uur: Aperitief en lunch in Bistro Bottarga
  • 14:30 uur: Einde

Menu lunch (optioneel)

  • Aperitief
  • Voorgerecht:   
    • Gerookte Zalm, toast
      of
    • Kaaskroketjes
  • Hoofdgerecht:
    • Gebakken Kabeljauw, tartaarsaus, frietjes
      of
    • Gegrilde dunne lende,  pepersaus, frietjes 
      of
    • Ragout van groenten, udon noedels
  • Dessert:
    • Dame blanche
      of
    • Crème Brulée 
  • In de lunch zijn wijn, water en koffie inbegrepen.

AANVULLENDE INFORMATIE

  • Uiterste inschrijf- en betaaldatum is 1 oktober 2024
  • Annuleren voor de lunch kan tot 1 oktober 2024
  • no-show-fee € 5,00

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
ir. Jean-Paul De Feyter
05/10/2024 Van: 09u30 tot 14u30
Farys Waterproductiecentrum Oudenburgsesteenweg 101 8400 Oostende

Gratis voor ie-net-leden / parnter
€ 10,00 p.p. voor niet-leden
€ 5,00 no-show

Optioneel: lunch
€ 55,00 p.p. voor ie-net-leden / partner (lunch)
€ 65,00 p.p. voor niet-leden / partner (lunch)