MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Peddelplezier te Lokeren
22/09/2024

Peddelplezier te Lokeren

Ontdek de verborgen schatten van het Waasland op het water. Startend om 14u in Lokeren, wacht je een serene peddelervaring op de kalme Durme. Laat je verrassen door de lokale natuurjuweeltjes; van ooievaars in hun nest tot beversporen, zonnebadende schildpadden en een diversiteit aan vissen.

Tijdens een pauze in Daknam genieten we van een gezellige namiddagsnack, waarna we onze tocht voortzetten naar het beginpunt. Rond 18u sluiten we de peddeltocht af.

> Klik hier voor mooie foto's te bezichtigen

Kies jouw ideale vaartuig:

  • SUP-board (Stand Up Paddle)
    Staand peddelen op een lichtgewicht board, geschikt voor alle leeftijden, ook voor kinderen.
  • Kajak solo of duo?
    De éénpersoonskajak biedt snelheid en comfort, terwijl de tweepersoonskajak uitblinkt in stabiliteit en gebruiksgemak – perfect voor een ouder-kind duo.
  • Kano
    Ruimte voor twee volwassenen en een kind (of 2 kleine kinderen op het middelste bankje). Uiteraard kan je ook met 2 personen een kano delen. Je zit rechtop op een bankje en hanteert een enkele peddel. Ruim, stabiel en veilig, ideaal voor gezinsavonturen.

Algemene info

De Durme is kalm en stilstaand, dus veilig voor alle leeftijden. Draag sportieve kleding die nat mag worden.
Peddel in groepsverband of op eigen tempo; de route naar Daknam is 8 km retour. Snelle peddelaars kunnen verder gaan, terwijl rustige peddelaars eerder kunnen omkeren. Kajakkers zijn doorgaans sneller dan SUP’ers.
Deze activiteit is kindvriendelijk, zonder officiële leeftijdsgrens. Kies het juiste vaartuig voor jouw kind, dat al vanaf 2 jaar kan deelnemen. Zwemvesten zijn verplicht en beschikbaar in alle maten.
Waterdichte tonnetjes voor waardevolle spullen zijn beschikbaar, of geef ze aan de begeleider die ze naar de pauzeplek brengt.
Bij regen kan de activiteit worden uitgesteld.

Bereikbaarheid

Verzamelen langs de Durme bij het paviljoen in het Josephine-Charlotte Park, Gasstraat 34, Lokeren, op een steenworp van de markt. Gratis parkeren bij het station of op de Grote Kaai, op loopafstand van het startpunt.

Openbaar vervoer: Plan je route naar het centrum van Lokeren. Het station en bushaltes liggen op 400m afstand.

HORECA

Bar ‘t Paviljoentje biedt een scala aan drankjes en snacks. De markt van Lokeren nodigt uit met diverse eetgelegenheden en terrassen, vlakbij het start- en eindpunt van de peddeltocht.

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
ir. Niek Dobbels
SAP Business analyst
ELECTRABEL NV
22/09/2024 Van: 14u00 tot 18u00
Kajak Company Lokeren - paviljoen Josephine-Charlotte Park Gasstraat 34 9160 Lokeren

Gratis voor kinderen tot 12 jaar
€ 10,00 p.p voor kinderen < 18 jaar
€ 10,00 p.p. voor ie-net jongeren / partner < 30 jaar
€ 20,00 p.p. voor ie-net-leden / partner > 30 jaar
€ 40,00 p.p. voor niet-leden