“Breydel” van de groep Vleeswaren Antonio, is gespecialiseerd in het ambachtelijk en duurzaam bereiden van varkensvlees. Tijdens ons bezoek aan dit bedrijf, dat al meer dan 40 jaar bestaat en gevestigd is in Gavere, Oost-Vlaanderen, zullen we meer te weten te komen over hun productassortiment. Meest bekende is de Breydelham. Deze ham wordt bereid in een oven die geïnspireerd is op een Amerikaanse oven uit de Tweede Wereldoorlog.
Tijdens ons bezoek zullen we de gelegenheid hebben om met de bedrijfsleider, bio-ingenieur, te spreken over belangrijke thema's zoals kwaliteit, duurzaamheid, de korte keten, en de traceerbaarheid van hun producten. Het bezoek zal ongeveer 3 uur in beslag nemen en wordt afgesloten met een uitgebreide proeverij van de producten, vergezeld van een lokaal streekbier.
De lunch zal plaatsvinden in het 'De Zalm' hotel in Oudenaarde, vlakbij de markt.
In de namiddag bezoeken we het Unesco Werelderfgoed: het stadhuis van Oudenaarde, de lakenhal en het museum MOU. Ervaren gidsen zullen ons rondleiden in de prachtige zalen waaronder de volkszaal, de schepenzaal, de zaal met 16e-eeuwse wandtapijten en de indrukwekkende zilverkamer.
Oudenaarde, ook wel bekend als de "parel van de Vlaamse Ardennen", staat vooral bekend om de productie van wandtapijten tussen de 16e en 18e eeuw. De stad en de omgeving hebben een rijke geschiedenis en waren vaak het toneel van veldslagen. Oudenaarde is tevens de geboorteplaats van Margaretha van Parma.
€ 78,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
€ 88,00 p.p. voor niet-leden