We brengen een begeleid bezoek aan de brouwerij met afsluitende degustatie.
Brouwerij The musketeers maakt bier dat doet praten en werd opgericht in 1999 door 4 brouwingenieurs. Bier brouwen was de hobby en passie van deze vier kameraden. Twintig jaar later staan twee van de oprichters Stefaan Soetemans en Kristof De Roo nog steeds aan het roer van deze Belgische brouwerij.
De troubadourbieren veroverden geleidelijk aan de Belgische en buitenlandse markt. Troubadour Blond was het eerste bier uit de Troubadourfamilie en is verkrijgbaar sinds 1999. Twee jaar later volgde het donkere broertje Troubadour Obscura en in 2010 lanceerden de brouwers de Belgische tripel Troubadour Magma. Dit bier was meteen een schot in de roos. Dit verrassende genotsbier won op het Zythos Bier Festival in België de Zythos Consumenten Trofee 2010. Sindsdien blijven hun bieren hoge ogen gooien op internationale wedstrijden.
Antigoon was de eerste held uit de Belgian Legends serie die de brouwerij ontwikkelde in 2014 en dat bier kaapte de Zilveren Medaille weg op de internationale biercompetitie ‘Brussels Beer Challenge’. In 2016 volgde het tweede Belgian Legends bier: Jack’s Precious IPA.
Door de groeiende vraag naar de speciaalbieren van' The Musketeers', beslisten de brouwers in 2016 om een oude steenbakkerij in Sint-Gillis-Waas te renoveren en te verbouwen tot een hedendaagse en ecologische bierbrouwerij. De brouwerijsite is een plek met een verhaal en een rijk verleden. Het brouwerijcafé heeft een groot terras waar je kan genieten van de heerlijke speciaalbieren en streekgerechten.
The Musketeers brouwt momenteel 8.000 hectoliter per jaar, goed voor meer dan 3 miljoen flesjes.
Gratis voor ie-net-leden
€ 30,00 p.p. voor niet-leden