Opzet
De cursus Fellow Gerechtelijke Expertise (FGE) van ie-net bestaat al bijna 20 jaar. Sinds 2018 is de opleiding n.a.v. het K.B. van 30.03.2018 opgesplitst in twee delen: het juridische luik en het technische luik. Het juridische luik richt zich tot personen die reeds als gerechtsdeskundige optreden maar de juridische vorming nog niet genoten hebben en eveneens personen die de ambitie hebben om in de toekomst gerechtelijke deskundigenopdrachten aan te nemen.
In het technische luik wordt dieper ingegaan op praktische aspecten van het uitvoeren van deskundigenopdrachten. Beide luiken vullen elkaar aan. In het technische luik wordt weliswaar verder gebouwd op het juridische luik, doch het is niet vereist om eerst de juridische opleiding te hebben gevolgd.
De opleiding is praktisch van aard (dus niet ex cathedra) en gebaseerd op real life cases. Om het debat interactief te houden is het aantal deelnemers beperkt.
De opleiding kan modulair worden gevolgd.
Doelgroep
Ingenieurs (burgerlijk, industrieel en bio) die als gerechtsdeskundige optreden, maar de praktische ervaring daarin missen en aldus wat koud-water-vrees hebben bv. hoe begin ik eraan? Hoe leid ik de startvergadering? Hoe ziet een verslag er precies uit? Alsook ingenieurs die meer ervaring hebben doch een aantal soft vaardigheden willen inoefenen, zoals bv. de kunst en de kunde om ogenschijnlijk vijandige partijen met elkaar te verzoenen, psychologisch inzicht verwerven in de ware positie van partijen, het weer op gang trekken van vastgelopen onderhandelingen. En finaal ook ingenieurs die redelijk wat ervaring hebben maar hun kennis willen verdiepen, bv. wat is nu het verschil tussen omzetverlies en winstverlies? Hoe wordt bruto contributiemarge exact gedefinieerd? Hoe raam ik de winstderving voor een zwembad dat o.w.v. een probleem met de filterinstallatie gedurende een zomer niet kan worden gebruikt? De opleiding focust niet alleen op burgerlijke zaken maar ook op strafzaken i.h.b. forensische aspecten.
Voor de volledige cursus niet-leden : 1800 euro
individuele leden ie-net : 1260 euro (*)
ie-net partners : 1260 euro
leden ORI : 1260 euro
individuele leden ie-net <30j | 65j : 900 euro (*)
Per module niet-leden : 315 euro
individuele leden ie-net : 220 euro (*)
ie-net partners : 220 euro
leden ORI : 220 euro
individuele leden ie-net <30j | 65j : 157,50 euro (*)
Voor module 1+2 niet-leden : 630 euro
individuele leden ie-net : 440 euro (*)
ie-net partners : 440 euro
leden ORI : 440 euro
individuele leden ie-net <30j | 65j : 315 euro (*)
(*) de factuur wordt naar het privé adres gestuurd
Bedragen vrijgesteld van btw
De deelnemingsbijdrage houdt in : deelname aan de door u gekozen module(s), lesmateriaal, handboek “Juridische opleiding ge-rechtsdeskundigen”, editie 2019, uitgegeven door ie-net - die Keure – NCDAB.
Subsidies
Meer weten over KMO-portefeuille? Klik hier