Is de e-mail niet goed leesbaar: klik hier

 

Wat kan u in deze nieuwsbrief lezen:

• Webinar “Deskundigenonderzoeken in wegenbouw en infrastructuur” op 9 maart om 19.30 uur
• Online colloquium “Uitdagingen van het deskundigenonderzoek op korte en lange termijn”: een enorm succes!
• Boek “Consultancy Contracts in the Offshore Industry”: vraag uw exemplaar bij de auteur aan
• De boekenpagina van ie-net: koop boeken met korting
• Programma 2022
• Diversen

 

Gevestigde gerechtsdeskundige en bemiddelaar in industriële geschillen zoekt uitbreiding en versterking. Bent u (deeltijds) zelfstandig raadgevend ingenieur op zoek naar meer uitdagende opdrachten waarin aan waarheidsvinding moet worden gedaan m.b.v. moderne ontwerp- en rekentools of bent u erkend bemiddelaar (desgevallend in bijberoep) op zoek naar de gepaste infrastructuur om meer-partijen conflicten op te lossen (break-out rooms), stuur dan een e-mail naar uitbreidingkantoor@proximus.be met een korte voorstelling van wie u bent, wat u doet, wat uw track record is en waarnaar u zelf op zoek bent om uw professionele ambities in conflictoplossing te helpen realiseren.

 

Webinar “Deskundigenonderzoeken in wegenbouw en infrastructuur” op 9 maart 19.30 uur

Infrastructuurwerken en i.h.b. de weginfrastructuur vormen een belangrijk onderdeel van de civiele werken die jaarlijks worden uitgevoerd, vnl. via overheidsopdrachten. Ook in de privésector worden veel wegverhardingen aangelegd, denk maar aan de logistieke centra, containerterminals, industriepleinen, … Een goed ontwerp, correcte uitvoering en aangepast beheer leiden tot duurzame verhardingen, maar dit is jammer genoeg niet altijd het geval. Bij schade en daaruit voortvloeiende geschillen is het belangrijk om niet alleen de oorzaak van de schade vast te leggen, maar ook de optimale herstellingsmethode te bepalen rekening houdend met de impact op het gebruik en de levensduur van de verharding. Tijd om even de theorie op te frissen en wat praktische aspecten van deskundigenonderzoeken in die materie in detail te bekijken. Onze docent is niemand minder dan Mevrouw prof. Dr. ir. Anne Beeldens, een autoriteit op dat vlak.
Meer info en inschrijven
 

Online colloquium “Uitdagingen van het deskundigenonderzoek op korte en lange termijn”: een enorm succes!

Een enorm succes! Dat mogen we wel zeggen van het online colloquium “Uitdagingen van het deskundigenonderzoek op korte en lange termijn” dat op dinsdag 8 februari jl. is doorgegaan in het bijzijn van vice-eersteminister en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. Er waren meer dan 400 inschrijvingen en meer dan 350 deelnemers. Diegenen die zich hebben ingeschreven maar niet online hebben deelgenomen kunnen het colloquium via “uitgesteld kijken” zien; ze zullen hiervoor van die Keure per e-mail een hyperlink toegestuurd krijgen. In het februarinummer van Ilya zal u hierover een verslag kunnen lezen evenals een interview met de minister van Justitie rond zijn plannen voor de (verdere) digitalisering van Justitie. U kan het artikel en het interview hier alvast lezen. In dat nummer van ILYA verschijnt ook een dubbelinterview van ir. Johan Decorte, co-voorzitter van onze Expertgroep Digital Emerging Technologies (EDT) en van Pierre Thiriar, raadsheer in het Hof van Beroep Antwerpen over “de macht van Big Data en de onmacht van Justitie om ermee om te gaan”. Lees hier alvast het artikel. Het boek “Statuut en deontologie van de gerechtsdeskundige” (red. Johan Boon, Didier De Buyst, Toon Lysens, 372 p), een uitgave van ie-net en Die Keure, kan u als ie-net lid met korting aankopen.
Meer info en bestellen
 

Boek “Consultancy Contracts in the Offshore Industry”: vraag uw exemplaar bij de auteur aan

De offshore industrie oefent veel aantrekkingskracht uit op ingenieurs want een boorplatform of een windmolen of welkdanige andere imposante stalen en betonnen structuur ergens midden op de zee neerpoten, is een serieuze uitdaging waarin zowat alle ingenieursdisciplines aan bod komen: geotechniek indien er een fundering is, scheepsbouw als het een vlottende structuur is, mechanische en structurele engineering om het geheel in elkaar te steken en ervoor te zorgen dat het duurzaam is, waterbouwkunde, betontechnologie, elektrotechniek om het van stroom en andere utilities te voorzien, metallurgie en chemische ingenieurstechnieken om te verhinderen dat alles wegroest en ga zo maar verder. Dat is slechts één kant van het verhaal, een weliswaar zeer belangrijke, maar lang niet de enige. Hoe mooi de engineering ook moge zijn, om ze te realiseren dienen contracten te worden opgesteld, en liefst goeie. En daarvoor zijn bedrijfsjuristen nodig. Welnu, Luc Imbrechts die als jurist meer dan 30 jaar in die wereld actief is geweest, heeft tijdens de lockdown vorig jaar zijn ideeën neergepend in het boek “Consultancy Contracts in the Offshore Industry – Tips & Tricks – A White Paper with Contract Terms Glossary” (84 p.) dat tot stand gekomen is dankzij de ondersteuning van het Interreg North Sea Region project, de POM West-Vlaanderen en de Provincie West-Vlaanderen. Het is een bijzonder mooi en verzorgd boek, kleurrijk geïllustreerd met tot de verbeelding sprekende foto’s van offshore projecten waarvan ingenieurs zullen watertanden. Indien u in dat boek, dat niet in de handel verkrijgbaar is, geïnteresseerd bent of over juridische aspecten van de offshore industrie vragen hebt, dan kan u met de auteur contact opnemen op Luc@imbrechts-vandennest.be.

 

De boekenpagina van ie-net: koop boeken met korting

Als lid van ie-net kan u boeken met korting aankopen. Kijk eens hier
 

 

Programma 2022

Gebruik van planningtools: inleidende begrippen voor ingenieurs en niet-ingenieurs
Spreker: dr. Stijn Van de Vonder
20 april – van 13.00 tot 17.00 uur (webinar)
Meer info en inschrijven

Brandonderzoeken
Spreker: ir. David Royer
26 april – 19.30 uur (webinar)
Meer info en inschrijven

Gebruik van Extended Reality in industrie - Praktische toepassing: materiële vaststellingen in deskundigenonderzoeken - Demonstratie van VR brillen
Sprekers: Tom Goethals (B•U•T) en Bram Van Londersele (MEET HET en DigitalTwin.BE)
4 mei – 19.00 uur (in het Ingenieurshuis) 
Meer info en inschrijven

Deskundigenonderzoeken in geotechnische schadegevallen
Spreker: em. prof. dr. ir. William Van Impe
19 mei – 19.30 uur (webinar)
Meer info en inschrijven

Gebruik van planningtools in projecten: opleiding voor gevorderden
Spreker: dr. Stijn Van de Vonder
24 mei – van 13.00 tot 17.00 uur (webinar)
Meer info en inschrijven

Gebruik van planningtools in claims bij vertraging en verstoring van projecten
Sprekers: Meester Marco Schoups en Meester Kris Lemmens
15 juni – 19.00 uur (webinar)
Meer info en inschrijven

Deskundigenonderzoeken van riolerings- en afwateringssystemen en waterschade
Sprekers: prof. dr. ir. Patrick Willems, ir. Lieven Gurny en ir. Wim Ringelé
20 september – 19.00 uur (webinar)
Meer info en inschrijven

Bodemverontreiniging en bodemsanering: hoe omgaan met het deskundigenonderzoek in tijden van (rechts)onzekerheid?
Sprekers: ing. Hilde Decuyper en Meester Isabelle Larmuseau
12 oktober – 19.00 uur (webinar)
Meer info en inschrijven

 

Partnernieuws

Bekijk hier de agenda van IAE (onder de rubriek Opleidingen)
Bekijk hier de activiteiten van LRGD
Bekijk hier de agenda van BVBR (de leden van ie-net kunnen deelnemen aan het ledentarief van de BVBR-leden)

 

Diversen

- Download hier alle vorige nieuwsbrieven
- Bekijk hier een overzicht van alle studieavonden en opleidingen georganiseerd door de Deelgroep sinds 2018.

 

Deze e-mail is verzonden door ie-net ingenieursvereniging vzw:
ie-net ingenieursvereniging vzw

Ingenieurshuis, Desguinlei 214
2018 Antwerpen
:
tel: 03 260 08 40 - e-mail: info@ie-net.be - website: www.ie-net.be

Uitschrijven uit deze nieuwsbrief
> OptOut ie-net ingenieursvereniging vzw mailings als u geen mailings van ie-net ingenieursvereniging vzw wenst te ontvangen