Dat bemiddeling in geschillenbeslechting de laatste jaren en decennia aan belang heeft gewonnen is een sterk understatement. Sinds een tiental jaar heeft bemiddeling in België een volwaardige plaats verworven in het scala van geschillenoplossingsmethoden. De tijd is rijp om eens stil te staan bij de het statuut dat de bemiddelaar bekleedt, alsook zijn taak en bevoegdheden, wanneer hij op één of andere wijze een bemiddelingsopdracht uitvoert. De term ‘bemiddelaar’ wordt immers veelvuldig gebruikt buiten de context van het Gerechtelijk Wetboek. Vandaar het initiatief van deze tweetalige studienamiddag midden in de Mediation Week georganiseerd door ie-net en die Keure in samenwerking met de Federale Bemiddelingscommissie. Niet alleen de rol en het statuut worden door gedreven sprekers toegelicht maar ook de deontologie van de erkende bemiddelaar komt aan bod waarbij een algemeen kader wordt geschetst dat van toepassing is op alle erkende bemiddelaars.
In een tweede deel kijken we over de grens naar onze onder- en bovenburen. Terwijl in Frankrijk, net zoals bij ons, bemiddeling behoort tot het gerechtelijk recht, maakt het in Nederlavnd deel uit van het burgerlijk recht. Deze rechtsvergelijking wordt gepresenteerd door twee specialisten aangevuld met een repliek vanuit de magistratuur.
We sluiten af met een interactief gedeelte waar ruimte is voor vragen en opmerkingen.
Kortom, een uniek programma onmisbaar voor alle bemiddelaars, advocaten, magistraten, juristen, niet-juristen, … die bij willen zijn én blijven inzake bemiddeling.
165 € (excl. BTW) - 199,65 € (incl. BTW)
INSCHRIJVEN ENKEL VIA
www.diekeure.be/opleidingen
in samenwerking met